Amsterdam it is

Amsterdam it is
Pull and Bear en Urban Outfitters Amsterdam

Zoals ik in mijn vragenlijst al vertelde zitten mijn favoriete winkels van dit moment allebei in Amsterdam. Voor afgelopen moederdag heb ik mijn moeder een dagje uit gegeven, dus zijn we gezellig naar Amsterdam geweest.

Urban Outfitters Amsterdam
Urban Outfitters Amsterdam

Urban Outfitters
Ik kende Urban Outfitters alleen van hun webshop. Ik ben ook al een hele tijd geabonneerd op hun nieuwsbrief. Stiekem alleen maar omdat ik de lay-out van de site en nieuwsbrief zo gaaf vind. Ook de fotografie vind ik heel inspirerend. Aleen heb ik er nog nooit iets gekocht. Ik was dus heel benieuwd naar een ‘echte’ winkel van Urban Outfitters. Het eerste wat mij opviel toen ik de winkel binnenkwam is dat er overal iets te zien is. Op het moment dat je dan dichterbij komt wordt je helemaal blij van de details. Zo vond ik het heel leuk om te zien dat dit een concept-store is (een winkel waar meerdere producten worden verkocht) maar dat dit heel goed met elkaar wordt gecombineerd. Zo heb je op de fashion afdeling een groepje figuren met kleding, maar deze presentatie wordt pas echt gaaf doordat de kleding wordt gecombineerd met accessoires, boeken en een camera. Persoonlijk vond ik de kleding heel leuk om te zien, maar is het niet iets wat ik zelf heel snel aan zou trekken. Wel vond ik de boekenafdeling heel erg leuk. Heel veel boeken waar ik nog nooit van heb gehoord maar die nu zeker op mijn ‘wishlist’ staan.
Om een voorbeeld te geven:

F*CK! I’m in my twenties
Dit boek stelt je allemaal vragen over je leven; wat je hebt meegemaakt en wat je nog wil gaan doen. Het is de bedoeling dat je dit boek invult wanneer je in je ‘twenties’ bent zodat je later altijd kan zien hoe je toen over bepaalde dingen dacht. Heerlijk om in te vullen en heel leuk om later terug te lezen.

F*ck! Im in my twenties en My futere listography
F*CK! I’m in my twenties & My futere listography

My future listograpy
Dit is een boekje waar je lijstjes in kan vullen voor de dingen die je in je leven nog wilt gaan doen. Zo kan je een lijst invullen voor de plekken die je nog wilt bezoeken maar er is ook een lijst voor welke gewoontes je af wilt leren of voor welk dier je wilt adopteren. Lijkt mij heel ontspannend en motiverend om te doen.

Pull and Bear Amsterdam
Pull & Bear Amsterdam

Pull & Bear
Drie jaar geleden ben ik met een vriendin op vakantie geweest naar een surfkamp in Spanje. Hier kwamen wij voor het eerst in een winkel van Pull & Bear. Vanaf dat moment zijn wij fan. Terug in Nederland bleek het dat er alleen in Rotterdam een winkel zat, voor ons net iets te ver om ‘even’ te gaan shoppen. Maar afgelopen zomer is er een winkel in Amsterdam geopend en dit was een leuk moment om even te gaan kijken.
Wat ik heel leuk vind van de winkel in Amsterdam is dat hij een retro uitstraling heeft gekregen en dat het alleen al leuk is om even het interieur te gaan bekijken. Zo worden de schoenen gepresenteerd in een oud Volkswagen busje en vind je overal aan de muur retro- en vakantieaccenten. Zelf ben ik helemaal gek op de sieraden van Pull & Bear en ook deze keer werd ik niet teleurgesteld ik heb een paar kettinkjes en armbanden gekocht. Ook heb ik een parfum gekocht voor mijn vriend en naast dat hij heel lekker rook zat hij ook nog in een leuke verpakking.

Naast deze winkels heb je natuurlijk nog heeeel veel meer te doen in Amsterdam: heel veel leuke winkels, plekjes, steegjes, wijken en mooie en interessante dingen om te bekijken en ontzettend lekker eten, maar dit bewaar ik voor een andere keer. Een goede reden dus om snel weer terug te gaan naar onze mooie hoofdstad.

Nu ben ik benieuwd naar jullie ervaringen in Amsterdam. Wat is volgens jou de leukste plek om te bezoeken in Amsterdam? 

Liefs Renske

Xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *