Bloggen. I did it

Bloggen. I did it

Al een hele tijd heb ik met het idee gelopen om een blog te beginnen. Om gewoon te schrijven over dingen die ik leuk vind en die ik wil onthouden maar die ik vooral wil delen met anderen. Maar hoe eng is het om het echt te doen. Afgelopen december bedacht ik mij, dat als ik dit echt wil dat ik het dan gewoon moet doen. En dan komen de vragen: hoe moet de blog gaan heten? Waarover wil ik gaan schrijven? Hoe moet de site er uit gaan zien? Hoe maak ik de site? Vinden mensen het wel leuk waar ik over schrijf?

Stijl-werk

De antwoorden komen uiteindelijk vanzelf. Voorzichtig vertel je op een feestje een keer over het idee, de reactie van anderen verbaasde me elke keer. Iedereen was enthousiast en had leuke ideeën, zinvolle aanvulling en tips. Sommigen vertelde mij over een blog die zij volgden en weer anderen hadden tips over het krijgen van meer volgers. Voor iedereen die dit herkent: dankjewel, dit was voor mij een extra motivatie om te doen wat ik leuk vind.
De naam van de blog komt uit een werkstuk van school. In mijn laatste jaar van mijn opleiding moest ik een ondernemersplan schrijven. Ik heb er toen voor gekozen om dit te schrijven over een zelfbedacht bedrijf dat ik uiteindelijk Stijl-Werk noemde. Het staat voor mijn eigen stijl en mijn werk. Wat ik op mijn blog dan ook wil nastreven is om zelf mijn foto’s te maken, zelf mijn lay-out te bepalen en origineel te zijn in de onderwerpen waar ik over schrijf.
Het technische gedeelte heb ik aan mijn vriend te danken. Met veel geduld heeft hij mijn site in elkaar gezet en geholpen om de dingen zo te krijgen als dat ik ze graag wou. Ook is hij bereid om een paar uur voordat de blog online gaat nog een ander logo voor mij te maken die ik denk toch mooier te vinden en ook vindt hij het niet erg als ik uiteindelijk de vorige toch mooier vind… Haha dankjewel lieverd.
Dan kom je bij het punt over hoe je omgeving en andere mensen erop gaan reageren. Het is best eng om je blogs te posten en er dan een reactie op te krijgen, maar het is helemaal eng om kritiek (positief of negatief) te krijgen van je eigen vrienden en familie omdat je het extra belangrijk vind wat zij er van vinden. Dit is ook één van de redenen dat ik het beginnen met mijn blog uitstelde. Ik wou perse dat het perfect was. Maar van uitstel komt afstel en daarom heb ik in maart voor mijzelf bedacht: één september ga ik online of ik stop ermee. Ik kwam erachter dat het niet perfect kan zijn en dat dit niet hoeft. Volgens mij ga ik over een aantal jaar heel hard lachen om de manier van schrijven en het maken van de foto’s, maar voor nu is het goed en ik heb er hard over nagedacht over hoe ik het het beste kon doen. En uiteindelijk kan je ergens alleen maar beter in worden door het vaak en veel te doen. Dus dat ik wat ik ga proberen. Ik hoop heel erg dat anderen het leuk vinden wat ik doen, maar allermeest vind ik het belangrijk dat ik er zelf lol in heb en dat heb ik op het moment. Ik word blij van het schrijven van een artikel, leuk om te zien dat na het maken van 50 foto’s je ziet dat de 40e echt mooier is dan de 10e en dat ik nu kan mijn eigen plekje heb op het internet.
Voor aankomende tijd heb ik al een aantal ideeën voor mijn artikelen. Zo wil ik graag een blog schrijven over Londen waar we drie weken geleden waren, misschien iets vertellen over ons kampeeravontuur, vertellen wat mijn lievelingsshampoo is, een nieuwe DIY en daarnaast zal het een drukke week gaan worden op het werk. Ik werk als assistent-storemanager bij een kleding winkel. Komende week krijgen veel nieuwe collectie binnen en daarnaast is er voor de store-managers een kick-off, hier krijgen zij te horen wat er komend seizoen allemaal gaat gebeuren.

Volgende week
Een voorproefje voor volgende week

Ik heb er zin in. Ik hoop jullie ook en mochten jullie nog tips of opmerkingen hebben dan hoor ik ze graag.

Liefs Renske

Xx

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *