Frambozen toetjes

image

Ik ben helaas geen keukenprinses.. Ik kan soep nog laten aanbranden en mijn pannenkoeken zijn 5 cm dik.. Maar ik heb besloten dat ik er alles aan ga doen om hier in te verbeteren. Tegenwoordig heb ik een aantal dingen die ik (bijna) foutloos kan maken en die de meeste mensen lekker vinden. Ik heb dus besloten dat ik meer dingen wil kunnen maken en daarom zal ik vanaf nu regelmatig een recept bloggen die zelfs ik kan maken, dus jij zeker.
Het leukst en het lekkerst vind ik altijd de toetjes. Het was dus logisch dat mijn eerste recept een toetje moest worden. Ik heb op het internet gezocht naar makkelijke toetjes en ik kwam op de AllerhandeKids site uit. Dit is de kinderversie van de Allerhande (van Albert Heijn) en het was ook handig dat je geen mixer nodig bent aangezien ik die van ons al een keer om zeep heb geholpen. Ik heb gekozen voor de frambozen toetjes.

Dit heb je nodig voor 6 niet heel erg grote porties, voor echte liefhebbers is het voor 4 personen.

Ingredienten frambozen toetje

Ingrediënten:
– pak eierkoeken. Ik heb gekozen voor de mini eierkoeken. Als je kiest voor normale eierkoeken dan heb je er vier nodig.
– doosje frambozen. Deze vindt je in de vriezer.
– limonade frambozen siroop (250 ml)
– slagroom die je nog moet opkloppen
– pakje smulkwark vanille
– als versiering kan je er nog voor kiezen om er hagelslag bovenop te strooien.

Keukengerei:
– garde of (staaf-) mixer
– maatbeker
– kom
– lepel
– bakjes/glazen om de toetjes in te doen.

Voordat je begint is het belangrijk dat je de frambozen op een bord legt om te ontdooien. Na een half uur zijn ze genoeg ontdooit om in je toetje te gebruiken.

Ingredienten frambozen toetje

Allereerst begin je met het in stukjes scheuren/snijden van de eierkoeken. De eierkoeken doe je in een schaal en daarna giet je de ranja over de eierkoeken. Zorg ervoor dat je de ranja goed verdeeld, anders is straks de ene eierkoek heel zoet en weer een ander heel droog.

Eierkoeken

Daarna klop je de slagroom. Officieel heb je hier natuurlijk geen mixer voor nodig maar ik vond het stiekem toch tegenvallen om de slagroom met de hand stijf te kloppen. Maar met een lekker muziekje op de achtergrond is het geen probleem.

Slagroom

Nu verdeel je de vier ingrediënten; frambozen, eierkoeken, slagroom en de vanillekwak over de glazen/potjes. Je zorgt ervoor dat je telkens een laagje maakt met een ingrediënt. Zorg ervoor dat je een paar frambozen tot het laatst bewaard voor de garnering.

Het toetje ziet er het mooist uit als de laatste laag de kwark of de slagroom is omdat de framboos daar mooi tegen afsteekt. Als je wil kan je ook nog een beetje hagelslag over het toetje strooien als versiering. Doe dit wel net voordat je het toetje gaat eten omdat dit anders heel zacht wordt.
Nu moet het toetje nog een half uur in de koelkast en dan kan je ervan genieten!

Frambozen

Ik heb er voor gekozen om een aantal toetjes cadeau te geven in een glazen potje. Na het halfuur in de koelkast kan je de deksel op het potje draaien en eventueel versieren. Ik heb een stukje keukenrol om het deksel gedaan en dit versierd met een lintje. Hierna natuurlijk niet vergeten het weer in de koelkast te bewaren totdat je het geeft.
Ik hoop dat jullie er van genoten hebben en eet smakelijk!

Liefs Renske

Xx

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *