DIY – Herinneringen bewaren

image

Toen ik een jaar of tien was kreeg ik mijn eerste dagboekje. Met dolfijnen en een slotje. Heel ijverig begon ik dan te schrijven: ‘lief dagboek, vandaag heb ik… ‘ Dit deed ik ongeveer een maand lang, elke dag. Daarna verloor het mijn interesse en dan was er dus even een pauze. Als ik weer zin had om te schrijven dan begon ik opnieuw. Maar als ik nu mijn dagboekje van toen terug lees weet ik nog precies wat ik die dag deed en hoe ik mij daar bij voelde. Heel speciaal eigenlijk. Dat die woorden dat allemaal kunnen doen. Nu zou ik heel graag elke dag een verhaaltje schrijven over wat ik die dag heb meegemaakt en heb gedaan. Maar ik weet nu al dat ik dat een keer ga verwaarlozen en dus uiteindelijk stop. Via Pinterest kwam ik op een DIY waarbij iemand elke dag één regel schrijft over wat hij die dag heeft meegemaakt. Een geweldig idee vond ik. Daarom heb ik deze DIY zelf uitgeprobeerd. Dit lijkt mij een leuke manier om je herinneringen te bewaren. Het eerste jaar is het minst spannend, maar ik kan me voorstellen dat als je over vijf jaar terugkijkt, het geweldig is om te zien wat je die dag precies hebt gedaan. Ik heb benieuwd wat jullie ervan vinden en veel plezier!

Dit heb je nodig:
image
– steekkaarten
– bakje waar de steekkaarten in passen
– datum-stempel met stempelkussen
– afbreekmesje en liniaal
– onderlegger
– decoratie materiaal; tijdschriften, karton, verf, enz.

Je begint met het stempelen van de datum in de rechterhoek van het blaadje. Dan stempel je links de jaartallen. Ik heb een ruimte van 2 regels wit gelaten tussen de jaartallen omdat ik het liefst twee regels op een dag schrijf.

image

Daarna heb ik de tabbladen gemaakt voor de maanden. Ik heb alle maanden op verschillende kartonnetjes gestempeld. Daarna heb ik ze uitgesneden en aan een steekkaart geplakt, zodat er tabbladen ontstaan.

Dan is je herinneringen bakje af. Ik heb ervoor gekozen om het bakje en de tabbladen ook te decoreren. Hier kun je zien hoe ik dat heb gedaan.

image

image

Hierna was de buitenkant aan de beurt. Ik was geïnspireerd door de geometrische patronen die je de laatste tijd overal terug ziet komen. Ook vond ik het belangrijk dat het bij mij past en dat het een tijdloze uitstraling heb, aangezien je het bakje elke dag, vele jaren lang, gaat zien.

image

Ik ben benieuwd naar jullie reactie en mocht je dit idee zelf uit proberen dan ben ik zeer benieuwd naar jouw resultaat!

Herinneringen bewaren

Liefs Renske

Xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *