DIY – Slinger van stof

image

Mijn verjaardag vond ik altijd heel speciaal en dat kwam vooral door het huis dat dan altijd was versierd met ballonen en slingers. Nog steeds vind ik een slinger iets magisch. Het geeft de ruimte iets vrolijks. Ik was al een tijdje op zoek naar een slinger die je altijd kan laten hangen en niet alleen met bijvoorbeeld een verjaardag kan gebruiken. Ik ben verschillende voorbeelden tegengekomen op het internet, Pinterest en de VTWonen. Ik er voor gekozen om deze slinger van stof te maken. De slinger is ook heel leuk om cadeau te geven, bijvoorbeeld voor een geboorte, huwelijk, verjaardag, enz. Je kiest voor elke gelegenheid gewoon een andere kleur stof. Ik wou een wat stoerdere uitstraling, dus ik heb verschillende soorten spijkerstof en katoen gebruikt.

Wat heb je nodig:
image
– Stof of reepjes stof (zorg dat ze allemaal ongeveer even lang zijn)
– Stofschaar
– Draad (in de lengte van de slinger)
– Wasi-tape of spijkers om de slinger mee op te hangen

Als eerste knip je de stof in reepjes als je die nog niet hebt. Zorg ervoor dat alle reepjes ongeveer even lang zijn. Dit zorgt op het einde voor een rustigere uitstraling van de slinger.

Maak bundeltjes van vijf reepjes van dezelfde stof en knoop deze aan het draad. Doe dit elke keer met een nieuw bundeltje met een tussenruimte van vijf centimeter.

image

Als je alle bundeltjes aan het draad hebt geknoopt knip je alle draadjes af op dezelfde lengte. Ik heb voor de lengte de grootte van de schaar aangehouden zodat ik kon controleren of de slinger overal even lang is.

Dan is het zoeken naar een plekje voor je slinger. Ik heb de slinger met wasi-tape op de muur geplakt zodat ik vaak kan wisselen en ik niet overal gaatjes in de muur hoef te slaan.

image

Het leuke van deze slinger vind ik dat je deze voor elke gelegenheid kan maken. Voor kerst kan je kiezen voor een stof met een sjiekere uitstraling zoals zijde of fluweel en misschien met 1 kleur werken. Voor een geboorte neem je blauw of roze en met een huwelijk maak je een slinger van beige en de accentkleur van de bruiloft. Ook kan je de stof nog afwisselen met bijvoorbeeld veren of kraaltje, kortom je kan alle kanten op met deze slinger.

Liefs Renske

Xx

Tags from the story
, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *