Herfstlichtjes

Herfstlichtjes

Het is officieel herfst. Meestal het begin van wind, regen en veel vallende blaadjes, maar daar lijkt het nu nog helemaal niet op. Gisteren was een heerlijke nazomerse dag en daarvan heb ik dan ook volop genoten. Wel denk ik dat het de laatste echt mooie dag van dit jaar is geweest, dus moeten we ons nu echt klaarmaken voor de herfst. Vandaag heb ik een DIY voor herfstlichtjes die heel gemakkelijk zijn om te maken. Veel plezier!

Dit heb je nodig:

IMG_2787.JPG
– potjes (ik heb jampotjes gebruikt)
– zand
– touw
– (foto)lijm
– schaar
– waxinelichtjes
– dunne stof

Als eerst heb ik stroken stof geknipt die straks op de zijkant van de potjes geplakt gaan worden. Daarna heb ik mijn vingers langs de randen van de stof gehaald zodat de stof wat gaat rafelen, dit vind ik een  mooi effect.

IMG_2784.JPG
Daarna heb ik de stof met lijm op de potjes gepakt. Het voordeel van het gebruiken van fotolijm is dat als er wat lijm naast de stof komt, je dit heel gemakkelijk weg kan halen. Ook blijf je het niet zien als er lijm door de stof trekt.
Ook de bovenkant van het potje heb ik ingesmeerd en daarna in het zand gedoopt. Hierdoor krijg je een decoratief randje van zand.

IMG_2786.JPG
Als laatste stap heb ik er voor gekozen om een strikje van touw om de stof te knopen om het nog iets romantischer te maken.

En dan is het zoeken naar een plekje om je lichtjes te laten branden. Ik hoop dat jullie er veel plezier van hebben!

IMG_2791.JPG

Tags from the story
, , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *