Let’s eat: Oosterse noedel-kippensoep

Laatst heeft Ilse voor ons een oosterse vissoep gemaakt. Dit was erg lekker en daarom besloot ik om zelf ook eens zoiets te maken. Vandaag heb ik een recept voor oosterse noedel-kippensoep.

Ingredi├źnten (voor 2 personen)

– 2 eieren

– 100 gr noedels

– 200 gr kipfilet

– 2 el olijfolie

– 1 kippenbouillonblokje

– 1 zakje groentemix voor bami

– 2 el ketjap manis

– 1 bosuitje/rode ui     Bereidingswijze

– Kook de woknoedels volgens de gebruiksaanwijzing klaar.

– Kook de eieren in ca. 8 min har. pel de eieren en snijd ze in vieren.

– Snijd de kipfilet in reepjes.

– Verhit de olijfolie en bak de kipfilet ca. 4 min. Je kan de kip het beste in een grotere braadpan bakken, die is namelijk hoger en dan kan je daar het water bij in doen.

– Voeg aan de kip een halve liter water, het bouillonblokje, mix voor bami en de ketjap manis toe.

– Breng de soep al roerend aan de kook, zet daarna het vuur laag en laat de soep ca. 3 min zachtjes koken.

– Haal de schil van de uitjes, snij ze in schuine stukjes.

– Voeg de noedels en bosuitjes toe aan de soep.

– Schep de soep in 2 kommen en verdeel de partje ei over de soep.  Eetsmakelijk!

Tags from the story
, , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *