Lieve Pinkpop,

Lieve Pinkpop,

Hoe is het nu met je? Met mij gaat het goed. Ik heb ontzettend van je genoten. Van de drie dagen dat je er was, heb ik er één van je mogen genieten. Vooraf was het nog een moeilijke keus; wordt het nou zaterdag of zondag? Van beide vond ik de line-up heel goed. Uiteindelijk maakten we met de vriendengroep de keus om zaterdag te gaan. We kwamen naar je toe met een georganiseerde bus, met pakjes drinken, snoepjes en zelfs liga’s was het schoolreisje gevoel sterk aanwezig. Alleen waren er toen geen sixpacks bier. De pret begon dus al onderweg en door de regen reden we de zon tegemoet.

Eenmaal bij je aangekomen waren we dan klaar voor het avontuur. We waren wat aan de vroege kant, dus besloten we je van bovenaf te bekijken. De brandtoren beklimmen boven de bar was onze eerste uitdaging en wat was je mooi van bovenaf.Daarna was het tijd om ons kleedje uit te rollen en te genieten van de zon en te wachten op de eerste optredens. Dat is zo fijn aan jou Pinkpop. Dat iedereen gewoon gaat zitten waar die maar wil en dat niemand raar opkijkt. De sfeer was geweldig. De eerste acts hebben we dan ook vanaf het gras geluisterd. Magic! was de eerste band waar wij voor opstonden en in een best wel warme tent gingen staan. Hij was leuk en afwisselend. Veel onbekende liedjes afgewisseld met ‘Why you gotta be so ruuuude, I’m gonna marry her anywhy’.

Van de warme tent door naar Dotan in de warme zon, waar ik meerdere malen kippenvel had omdat ik hem live zo goed vond. Mocht Dotan een concert geven dan zou ik daar graag een keer bij willen zijn. Maar we blijven even bij jou Pinkpop. Na het kippenvel was het tijd om richting de 3fm stage te gaan voor Selah Sue en hier was het ook meteen tijd voor ijs. Dus al genietend van ons ijsje luisterden we naar Selah en ik vond haar stem echt heel goed. Het ene nummer wel veel beter dan de ander, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Van de 3fm stage weer naar de mainstage voor Anouk. Onderweg kwamen we langs de eettentjes dus was het tijd om te genieten van lekker eten. En wat had je veel keus. Van vis tot kebab, van pizza tot patat en van vega tot meloenen, het was wat duur, maar daar moet je op zo’n dag niet om zeuren. Met de buik vol lagen we op het gras bij Anouk. Energie opdoen om lekker te dansen bij Kensington, was het idee.

Even onder ons Pinkpop, volgens mij had je niet verwacht dat zoveel Pinkpoppers Kensington wouden zien. Tijdens Anouk liep het veld al leeg om een goed plekje te krijgen bij de 3fm stage waar Kensington op zou treden. Op het moment dat wij die kant op wouden lopen, zag je iedereen die kant ook op gaan. Dus aansluiten maar.. Nog geen tien minuten in de rij was voor Chris en mij genoeg om te besluiten niet als sardientjes in blik naar Kensington te gaan kijken, maar om in het gras te gaan genieten van een patatje. Aan de ene kant misschien jammer van het optreden, al betwijfel ik het of ik er van had genoten. Ik kom bij de gemiddelde Nederlander tot schouderhoogte, dus iets gezien had ik zo wie zo niet. Aan de andere kant was het ook heel fijn om gewoon even te genieten in het gras, om mensen te kijken en lekker ons patatje op te eten. Ook een ander voordeel was dat wij nu een plekje vrijhielden voor het volgende optreden; The Script.Deze band vind ik wel leuk, maar niet dat ik er echt naar uit had gekeken. Al vond ik het wel een leuk optreden. Daarna was het tijd voor Avicii. Ook hier liet je ons niet in de steek Pinkpop, een mooie show, gave opening met confetti en sliertje en geweldige beelden. Doordat wij met een vrij grote groep waren stonden we vaak wat meer achteraan. Maar zelf achteraan was de show echt heel gaaf. Op Avicii ging onze groep los en kwam de sfeer er nog meer in.

 Na Avicii was het al weer tijd voor je laatste verassing voor ons: Robbie Wiliams. De act waar ik de hele dag toch wel naar uit heb gekeken. Terwijl wij nog nahupsend van Avicii naar de mainstage liepen was onze, nu blonde, vriend al begonnen, en hoe! Met band en danseressen en al weer van die mooie sfeerbeelden op de schermen ging het spreekwoordelijke dak er af en trilden de grassprietjes onder onze voeten. Van bekende hits tot geweldige covers, interactie met het publiek en begeleid door een super band. Ja Pinkpop, Robbie was een goede keus.

Met het kippenvel nog op mijn armen van mijn lievelingsnummer ‘Feel’ strompelden we terug naar de bus om daar met een glimlach in slaap te vallen. Dat dacht ik tenminste, totdat er een allesbehalve charmante foto op de whatsapp groep verscheen. Na ruw wakker gemaakt te worden doordat de lampen van de bus aangingen en hiermee aangaven dat het tijd was voor een frisse fietstocht, was het dan echt tijd om lekker te gaan slapen.

Nu ik dit zo aan je schrijf besef ik des te meer dat het een super dag was. We hadden geluk met het weer, te gekke optredens en niet te vergeten een mega leuke groep waarmee ik een super dag heb gehad.

Dankjewel lieve Pinkpop voor je leuke aankleding, gave artiesten, gratis water, lekkere eten, goede organisatie, stoere uitkijktoren en vooral je fijne sfeer.

Wie weet tot volgend jaar, tot die tijd kan ik lekker nagenieten van dit avontuur.

Veel liefs, Renske 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *