Mijn favoriete plekken in Londen

Mijn favoriete plekken in Londen

De afgelopen drie jaar ben ik vier keer in Londen geweest. Het leukste daaraan is dat je op een gegeven moment de toeristische plekjes wel hebt gezien en meer de zijstraatjes en kleine winkeltjes gaat verkennen. Vandaag laat ik jullie mijn favoriete plekken in Londen zien.
IMG_2542.JPG5. De toeristenattracties
De London Eye is indrukwekkend om te zien. Ook het gebied eromheen is leuk om te ontdekken terwijl je langs de Theems wandelt. De Big Ben en de parlementsgebouwen in Westminister moet je eigenlijk ook zien net zoals Covent Garden. Dit is een overdekte markthal met veel winkeltje, een groente- en fruit markt en veel straatartiesten. Picadilley Circus is een druk plein in het centrum van de stad en dit is herkenbaar aan het grote standbeeld in het midden en de lichtreclame die je overal ziet. Trafalgar Square is ook een plein, het grootste ban Londen en hier vind je vooral veel standbeelden en oude gebouwen. St. James park. Dit park ontdekten mijn vriend en ik per toeval maar het blijkt het oudste koninklijke park van Londen zijn. Leuk om door heen te lopen of om even te picknicken.
Er zijn er natuurlijk nog veel meer, maar voor mij zijn dit de belangrijkste. Daarnaast heb ik natuurlijk ook nog niet alles gezien, dus wie weet wordt deze lijst nog wel langer.
IMG_2552.JPG4. De grote, bekende, winkels van Londen bezoeken
Harrods. Met stipt op één staat Harrods. Vooral rond kerst is het magisch om deze winkel te bezoeken, de lampjes aan het gebouw, de vele soorten kerstbomen en de etalages zijn echt een bezoekje waard. Maar ook de rest van het jaar is Harrods het bezoeken waard. Het is een soort Bijenkorf maar dan nog veel luxueuzer.

Hamleys. Dé speelgoedwinkel van Londen. De speelgoedafdeling van Harrods is groot, maar Hamleys is magisch. Overal om je heen zie je speelgoed, maar ook de winkel zelf is één grote attractie. Door de winkel lopen er personeelsleden die verkleed als sprookjes figuren kinderen schminken of je beschieten met een bellenblaaspistool. Elke afdeling van de winkel is in een thema, zo is de kelder verdieping ingericht alsof je met de metro gaat en zie je overal accenten hiervan terug. Leuk om een keer te zien, ga alleen niet in het weekend want dan wordt je gillend gek van de drukte.
Selfridges. Ook een warenhuis. Wat mij opviel aan Selfridges is dat ze heel veel shop-in-shops hebben van bekende en (voor mij) onbekende merken. De reden dat ik hier heel graag heen wou is omdat ze een shop-in-shop van Magnum hadden waar je jouw favoriete Magnum kon laten maken. De hemel op aarde!

IMG_2120.JPG3. Wisselen van de wacht
In de zomermaanden kan je elke dag kijken naar het wisselen van de wacht in de winter om de paar dagen. Er zijn twee soorten wissels: wisselen van de soldaten en het wisselen van de wacht op paarden. Wel is het slim om op tijd te komen bij deze gebeurtenissen want het is erg druk en dan zie je niks. Op het internet kan je precies vinden wanneer en waar je de wacht kan bekijken. Ik heb zelf deze site gebruikt.

IMG_2543.JPG2. Rondslenteren in het centrum
Pak de metro naar een willekeurige halte en loop een beetje rond. Of stap een halte eerder uit dan waar je moet zijn. Op deze manier zie je meer van Londen en zie je bijvoorbeeld ook de woonhuizen, dat leuke kleine bakkertje of loop je ineens door een straat met allemaal dure auto’s. Ook kom je veel musea tegen in Londen. Leuk om een keer binnen te lopen als het regent, of als je zin hebt om even wat anders te doen. De meesten zijn ook nog eens gratis dus dat is leuk meegenomen. Vaak vragen ze wel een gift en het is wel zo netjes om die dan ook te geven.

IMG_2442.JPG1. Camden Town
Met stipt op één staat Camden. Ik vind het hele sfeertje en de mensen dat ontzettend leuk. Het is een alternatieve wijk en bestaat voornamelijk uit marktkraampjes. Vroeger was er in Camden een grote paardenstalling en op deze plek zijn nu allemaal winkeltjes ingericht. Van kleding tot heel veel eten en van mooie wandkleden tot sieraden. Als je van decoratie en net even anders dan anders houdt dan zit je hier goed. Naast de winkeltjes in de paardenstalling heb je ook buiten nog een grote overdekte markt met veel kleding. Ook zijn alle winkeltjes in de straat tussen de markt en de stalling heel creatief aangekleed. Dus ook al heb je niet veel geld te besteden dan is Camden alleen al leuk om rond te kijken.

IMG_2443.JPG

Zo nu heb je een beeld van hoe ik Londen zie. Ik geniet altijd heel erg van de stad en ik hoop er nog vaak te mogen komen. Ik heb dan ook nog een klein ‘verlanglijstje’ met plaatsten die ik wil zien mocht ik weer in Londen zijn:
Het bezoeken van Buckinham Palace. Ik heb dit gebouw al een paar keer gezien maar nooit echt goed. Graag zou ik het een keer beter willen zien en dan gelijk ook het wisselen van de wacht nog eens meemaken.
Hyde park bezoeken. Dit is één van de grootste parken van Londen en de afgelopen keer heb ik heel erg genoten van de parken in Londen. De sfeer is relaxed en overal zie je eekhoorntjes. Hyde Park lijkt me heel mooi door zijn standbeelden en lange geschiedenis.
De Shard bezoeken op een heldere dag. De Shard was een tijdje de hoogste wolkenkrabber van Europa. Dat is hij nu niet meer, maar het uitzicht lijkt me betoverend. Wel moet je hiervoor reserveren en dat vind ik een beetje lastig omdat je niet weet wat het weer gaat doen en of je dus misschien voor niks betaald.
Naar een concert in de O2 Arena. Het lijkt me heel speciaal om hier een concert mee te maken. Ook is de arena gemaakt van een soort glasvezel waarvan niet zeker is hoelang deze mee gaat. Dus ik moet hiermee niet te lang wachten.
Deze telt eigenlijk niet omdat het net buiten Londen is, maar ik zou heel graag naar de Warner Bros studio’s gaan en daar een Harry Potter tour willen meemaken. Het lijkt me heel leuk de magische fantasie wereld van J.K. Rowling in het ‘echt’ te zien.

Mocht je nog tips hebben over plekken die je zeker niet moet missen in Londen dan hoor ik ze graag!

Liefs Renske

Xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *