Recept: makkelijk klaarmaken van mosselen

Sinds vorige week hebben mijn vriend en ik besloten om wat gezonder te gaan eten. We willen dus ook minimaal één keer per week vis gaan eten. Nu waren de mosselen in de aanbieding en dit leek mij een mooie gelegenheid om dit een keer uit te proberen. Op het internet kwam ik allemaal recepten tegen, maar geen één echt duidelijke met foto’s. Dus ik heb meerdere recepten samengevoegd en zelf mijn stappen gefotografeerd. Ik heb dus eerst een half uur staan lezen voordat ik aan koken kon beginnen. Maar het was het waard. Hier dus een het recept: makkelijk klaarmaken van mosselen. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben!

Aantal personen: 2

Ingrediënten:

  • 2 kilo mosselen
  • Mosselkruiden
  • 1 grote ui
  • 1 flesje bier (de alcohol verdampt)
  • Zakje prei 500 gram
  • 5 wortelen
  • Citroensap
  • Zout

Verder nodig:

  • grote pan
  • Saladebak of grote kom

Als eerste snijd je de ui in ringen en de wortelen in stukken. De groente doe je in een saladebak en daaroverheen de mosselkruiden.
Dan pak je een grote pan en hier giet je het biertje in leeg en daaroverheen één derde van de groenten en kruiden.Daarna leg je alle mosselen in de gootsteen en laat je hier koud water overheen stromen. Alle kapotte mosselen gooi je weg. Elke mossel houd je onder de kraan en controleer je op baarden.Baarden zijn witte of grijze stukjes die een beetje op steentjes lijken. Met een mesje kan je deze er makkelijk afhalen.Als de mossel niet dicht gaat onder de kraan, dan moet je deze helaas ook weggooien. De mosselen die dicht gaan leg je in de pan bovenop de groente en kruiden. Als je een laag mosselen hebt dan doe je weer een laag groente en dan weer een laag mosselen tot dat beide op zijn.

Als alle mosselen in de pan zitten dan zet je de pan op halfhoog vuur en wacht je tot de mosselen koken. Dit kan je zien doordat er belletjes verschijnen. Wanneer de mosselen koken dan zet je het vuur laag en dan dan schud je de pan door elkaar en zet je deze weer op het vuur. Na twee minuten op het vuur, schud je de pan opnieuw. Dit herhaal je vier keer. Daarna zijn je mosselen klaar. Let op dat je de mosselen die niet open zijn gegaan niet alsnog open maakt. Deze hebben niet kunnen koken en kun je beter niet eten.

Nu giet je het vocht af. Je kan een beetje hiervan opvangen in een bakje en mengen met citroensap en zout. Dit kan je namelijk gebruiken om je mosselen in te dippen.Wij aten ze met gebakken aardappeltjes en natuurlijk de groenten en dat was een hele goede combinatie!Eet smaklijk!

Tags from the story
, , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *