The Day Zero Project – Update #1

Dingen doen waar je gelukkig van wordt. Wie wil dat nou niet? Vaak ben je zo veel bezig met ‘leven’ dat je de dingen waar je echt blij van wordt uitstelt. Simpelweg omdat je er niet bij stil staat en op je vrije dag kiest voor een dagje series kijken of dat je even zo snel niet kan bedenken wat je nou echt zou willen doen. Dat wil ik graag voorkomen. Ik wil zoveel mogelijk dingen gaan doen die ik altijd al heb willen doen. Sommige dingen kunnen voor andere heel raar zijn, maar die maken mij juist gelukkig, dus waarom niet. Daarom ben ik op 7 januari begonnen met ‘The Day Zero Project’. Kort uitgelegd is dat je een lijst maakt met 101 doelen die je probeert te behalen in 1001 dagen. Mijn hele lijst vind je hier en vandaag vond ik het tijd voor een update. Ik heb al een aantal doelen behaald en met anderen ben ik nog bezig. Hier dus een overzicht:


1) Koop of maak een spaarpot (doel behaald) 

Ik heb gekozen voor mijn varkensspaarpot. Ik heb hem niet gekocht of gemaakt maar teruggevonden tijdens het verhuizen en ik vond dat dit ook wel gold.

2) Doe voor elk behaald doel € 2,- in de spaarpot (bezig te behalen)

Met doel nummer twee ben ik nu nog bezig. Ik heb nu 7 doelen behaald dus er zit € 14,- in mijn gekleurde varken.

5) Een collage van lijsten maken op de slaapkamer (doel behaald)

Ik heb mijn lijst met doelen gemaakt op het moment dat wij een maand in ons appartement woonden. Ik had dit doel op mijn lijst gezet omdat dit echt zo iets is wat je uitstelt en uiteindelijk nooit doet. Maar het was een heerlijke middag knippen, plakken, timmeren en ophangen en ik ben blij met het resultaat. Hoe ik de collage precies heb gemaakt vind je hier.

   6) Maak 25 foto’s waar ik echt trots op bent (2/25) (bezig te behalen) 

De laatste tijd probeer ik meer dingen uit met fotograferen en ik heb tot nu toe twee foto’s gemaakt waar ik trots op ben. De eerste heb ik tijdens een avondwandeling met Chris gemaakt. De lammetjes heb ik laatst met Joost gemaakt. Beide foto’s vind ik mooi, maar vooral de herinnering aan het leuke moment, die ik eraan heb maken het voor mij speciale foto’s.

 21) Analoog fotograferen (bezig te behalen)

Ik heb mijn oude analoge spiegelreflexcamera weer opgeknapt. De lenzen schoongemaakt, nieuwe batterijen erin en natuurlijk een nieuw filmpje. Ik heb de eerste foto’s gemaakt. Het liefst zou ik het rolletje meteen volschieten want ik ben benieuwd naar het resultaat. Maar nog even geduld. Graag zou ik binnenkort willen experimenteren met verschillende lenzen en progamma’s om te zien wat er allemaal mogelijk is. 22) Zaadjes laten uitgroeien tot planten/bloemen/groenten (bezig te behalen)

Vorige week heb ik mijn eerste zaadjes gepland! Joost en ik waren naar een fair geweest waar we een potje met klavertje vier kochten voor het goede doel. Dit deed me denken aan mijn doel en ondertussen heb ik op meerdere plekken potjes met zaadjes staan en in de eerste potjes zie je nu teken van leven verschijnen! De zaadjes die uitkomen wil ik uiteindelijk in bakken op ons balkon gaan zetten. Ik kan niet wachten tot de eerste bloemen verschijnen.

 25) Een paastak versieren en ophangen (doel behaald)

Met Pasen heb ik dit jaar inderdaad een paastak gemaakt. Uiteindelijk heb ik er voor gekozen om de paastak in een vaas te zetten omdat ik hem niet ergens aan kan hangen. Het leuke van een paastak op een vaas is dat hij groen blijft. Daarom staat hij nu nog steeds in de kamer. Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om hem weg te doen en stiekem hoop ik nog op kleine bloementjes aan de takken. Al heb ik geen idee of dat kan bij deze soort takken. Maar hopen kan altijd. 

45) Boek: Jamie Olivier in 15 minuten (doel behaald)

Op mijn lijst stond ook een gedeelte over dingen die ik graag zou willen krijgen of voor mezelf kopen. Dit boek kreeg ik van Ilse. Inclusief een zelfgeschreven stukje in de kaft. Ik vind dat dat een cadeau echt af maakt. Zo heb ik ooit een boek van Sinterklaas gekregen waar mijn moeder een stukje in had gezet. Die zelfgeschreven stukjes maken het super persoonlijk. Maar goed het boek. Het boek is super mooi en de foto’s zien er geweldig uit. Maar eerlijk is eerlijk.. ik heb er nog niks uit gemaakt. Ik ben verslaafd aan lekkerensimpel.nl en daar haal ik nu al mijn kookinspiratie vandaan maar ik ga binnenkort een keer een recept van Jamie uitproberen.

48) Een goede messenset met blok (doel behaald)

Ook deze stond op mijn verlanglijstje en die kregen we van mijn moeder. Het was een messenset in een doos, maar dit werkt niet echt handig. Dus gingen wij opzoek naar een blok. De ikea en blokker lieten ons in de steek dus toen bedacht Joost dat we ze ook op konden hangen. Ik vind het mooi staan en het is heeel handig.

 50) Luchtje: Sî van Armani (doel behaald)

Ik was een bofkont de afgelopen maanden. Nog iets wat ik heel graag wou dat ik kreeg. Dit luchtje kreeg ik van Joost voor Valentijn en ik ben er echt super blij mee.

 64) Koekjes bakken (doel behaald)

Met Pasen bakte ik voor het eerst echt zelf koekjes, en daarmee bedoel ik met alleen maar ingrediënten en dus zonder pak. Het was verbazingwekkend makkelijk en ik vond ze echt heerlijk. Vooral toen ze meteen uit de oven kwamen. Ik ben het recept even kwijt. Maar als ik het weer tegenkom zal ik het hier even delen.

90) 10 keer naar de bioscoop gaan (1/10) (bezig te behalen)

Ik ben tot nu toen één film in de bioscoop gezien, al heb ik het gevoel dat dit er meer zijn, maar dit was allemaal net voor januari, dus die tellen niet mee. Ik heb Interstellar gezien en dit vond ik echt een goede film. Een heel origineel verhaal en geloofwaardig neergezet. Ik heb al een heel verlanglijstje van films die ik graag wil gaan zien zoals: Paper Towns, The Age of Adaline, The King’s Gardens en er komen dit jaar twee films uit met Channing Tatum: Magic Mike XXL en Jupiter Ascending. Dus met dit doel gaat het wel goed komen.

101) 20 boeken lezen (1/20) (bezig te behalen)

Lezen vind ik echt heerlijk. Even wegdromen in een andere wereld. Het liefst heb ik een feel-good roman of een boek die gaat over andere wezens/werelden maar dat zo geschreven is dat je het gevoel hebt dat het zou kunnen gebeuren in het echt. Ja ik ben best wel een nerd soms. Maar ik lees tegenwoordig veel op mijn iPad dus niemand die het ziet als ik Harry Potter voor de duizendste keer lees. Het boek wat ik deze week heb gelezen is het eerste deel van de Kronieken van de Onderwereld van Cassandra Clare. Het is makkelijk geschreven maar zit wel goed in elkaar. Ik hoop dat deel twee ook zo boeiend is. Verder heb ik een mega lijst op mijn verlanglijstje staan. Binnenkort zal ik er een aantal met jullie delen.

Zo. Tot zo ver de update. De komende tijd wil ik proberen om weer een aantal doelen te behalen. Met dat boek lezen komt het wel goed en Joost heeft een bon voor de bioscoop gekregen. Verder wil ik heel graag Ilse gaan opzoeken want die zit nu in Barcelona. Daarmee behaal ik dan gelijk ook het doel van een stedentrip maken en in Barcelona hebben ze vast ook een hoog gebouw waar ik mijn vliegtuigje van af kan gooien!

Liefs Renske

Xx

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *