Reizen: plaatsen die ik graag opnieuw zou willen bezoeken

Ik houd echt van de zomer. De warmte op je armen, de blauwe lucht, mooie bloemen en iedereen die net iets vrolijker is dan normaal. Hierdoor krijg ik steeds meer zin om in de auto, trein of vliegtuig te stappen en de rest van de wereld te ontdekken. Een aantal plaatsen blijft maar in mijn hoofd spoken en daarom heb ik nu een opsomming gemaakt van de plekken die ik graag snel (nog) een keer zou willen bezoeken. Deze keer ligt de nadruk op de plaatsen die ik al eens heb bezocht en waar ik graag een tweede bezoek aan zou brengen omdat het de eerste keer zo’n indruk om me heeft gemaakt. Barcelona

Ik ben één keer in Barcelona geweest en ik ben meteen verliefd geworden op de stad. De combinatie van strand en stad is ideaal. Als het goed is ga ik begin augustus samen met Maaike een andere vriendin, Ilse, in Barcelona opzoeken. Zij woont nu in Barcelona dus dat is voor ons een heel fijn vakantieadresje. Deze keer zou ik graag wat meer dingen van Barcelona willen zien, die je normaal niet snel zou zien als toerist. Een keer naar het park met wat tapas en daar lekker eten en mensen kijken, winkeltjes opzoeken, een keer uitgaan. Maar ook de wat meer vakantie dingen zoals naar het strand, misschien wat bezienswaardigheden zien. De komende tijd ga ik mij eens verdiepen in wat mij nou het leukst lijkt om te doen. Mocht je tips hebben dan hoor ik ze graag!  Kroatië

Kroatië is ook een plek, eigenlijk moet ik zeggen land, dat ik al eerder heb bezocht. Ik wist daarvoor totaal niet wat ik mij bij Kroatië moest voorstellen en had het idee dat het een beetje een armoedig land was en dat het niet echt een vakantieland was. Daar ben ik heel hard op teruggekomen. De zee is heel helder, de plaatsjes doen heel erg aan Italië denken en de natuur is prachtig. De vorige keer zaten we in een hotel en hebben we wel wat dingen gezien, maar zijn we vooral dicht bij Porec gebleven. Dit jaar gaan we met z’n vieren op vakantie: Joost en ik en Kevin en Chris. Kevin en Chris leek het leuk om naar Kroatië te gaan en wij vonden dat ook een goed idee. Ik ben dus op onderzoek uit gegaan en kwam uit op twee mooie plekken, die je ook nog goed met elkaar kan combineren. De eerste paar dagen gaan we naar de Plivitce meren. Hier komen allemaal rivieren bij elkaar en heb je heel erg veel watervallen. Sinds ik een keer in Spanje met een vriendin naar een waterval ben geweest vind ik het zo magisch. Één van mijn doelen op mijn Project day zero lijst is dan ook om onder een waterval te staan. Die wens komt deze zomer dus vast uit. Op die plek blijven we drie dagen en daarna trekken we door naar eiland Krk. Eigenlijk is het een schiereiland en daaronder liggen allemaal losse eilandjes. Het lijkt me zo mooi om met een bootje een tocht naar die eilandjes te maken. Ook heb ik ergens iets over een dolfijnenreservaat gelezen, al weet ik dat niet meer zeker. De komende weken ga ik in ieder geval een lijstje maken met mooie dingen die daar in de buurt te zien zijn en die natuurlijk hier even delen als hij af is.   Venetië

De vorige keer dat we naar Kroatië zijn geweest, zijn we een dagje met de boot naar Venetië gegaan. Je vertrekt dan ’s ochtends heel vroeg en ’s avonds weer terug. Venetië is prachtig. Net zo mooi als op de foto’s maar net iets te indrukwekkend om alles in één dag te zien. De vorige keer hebben we wel vrij veel gezien doordat we een soort ov kaart voor de waterbus hadden gekocht. Je kan het vergelijken met het gewone openbaar vervoer, maar dan over het water. Dit was vele malen goedkoper dan de toeristische bootjes of nog veel onbetaalbaarder: de romantische gondels. Het voordeel aan deze waterbus was dat je kon opstappen en uitstappen bij welke haltes je maar wou. Het is wel iets meer uitzoeken wat je wilt zien, maar je ziet veel meer van Venetië. Ook zijn we soms bij een willekeurige halte uitgestapt en door de stad naar de volgende halte gelopen. Zo kom je ook door de volksbuurtjes en minder toeristische pleintjes. Het leukst vond ik nog dat deze manier van reizen ook door de lokale bevolking veel wordt gebruikt en dat je je even helemaal kan onderdompelen in de Italiaanse klanken.

Bij mijn volgende bezoek zou ik graag ook de grote eilanden rondom Venetië willen bezoeken. Je hebt twee grote eilanden en die moeten allebei het bezoeken waard zijn. De eerste is Murano: eiland van glas. Op dit eiland zijn er mensen die gespecialiseerd zijn in het blazen van glas. De mooiste kleuren en vormen worden die geblazen en dit lijkt me heel indrukwekkend om een keer in het echt te zien.

Het andere eiland is Burano: eiland van kant. Hier wordt kant met de hand gemaakt en zijn de mooiste dingen te bekijken. Ook zijn er super veel gekleurde huisjes te vinden die het eiland een vrolijk uiterlijk geven. Verder weet ik van dit eiland niet zo veel af, maar ik ben benieuwd!

Ik vond Venetië altijd al fascinerend door al het water en het romantische aanzicht, maar pas echt nieuwsgierig werd ik na het lezen van het boek: Stad van maskers. Dit boek speelt zich af op Venetië en de eilanden eromheen. Het is een jongvolwassenen roman en gaat over het reizen tussen verschillende tijden. Het leuke hieraan vind ik dat je ook wat over de geschiedenis van de stad leert. Als je daarna door de stad loopt herken je door het boek heel erg veel.

Wanneer ik Venetië weer kan bezoeken weet ik nu nog niet, misschien deze zomervakantie. Als we vanaf Kroatië naar huis rijden kunnen we dit via Italië doen. Dat ligt er aan hoeveel zin we nog hebben en vooral of ons geld nog niet op is.. Haha

Milaan

Om nog even in Italië te blijven, ook Milaan zou ik heel graag nog een keer willen zien. Met school ben ik hier een keer naar een interieurbeurs geweest. Daarna mochten we de stad nog wel in, maar dat is toch anders dan op eigen houtje een stad ontdekken. Ik heb het gevoel dat ik hier nog lang niet alles heb gezien, dus mocht ik de kans krijgen dan ga ik zeker weer.

Tot zo ver even de plekken die ik graag nog een keer zou willen bezoeken. Het zijn er nog veel meer, maar die bewaar ik voor een volgende keer. Volgend week een lijstje over plekken die ik graag wil bezoeken, maar waar ik nog niet eerder ben geweest.

Mocht je daar tips voor hebben: let me know!

Liefs Renske

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *